Hunton vurderer ny fabrikk for trefiberisolasjon

Hunton Fiber AS på Gjøvik planlegger å bygge fabrikk nummer to for produksjon av trefiberbasert isolasjonsmateriale. Den kan bli lagt til Næroset i Ringsaker, skriver Oppland Arbeiderblad, men flere andre steder i Norge er aktuelle.

Hunton Fiber planlegger ny fabrikk for produksjon av trefiberbasert isolasjonsmateriale. (Foto: Hunton Fiber)
Hunton Fiber planlegger ny fabrikk for produksjon av trefiberbasert isolasjonsmateriale. (Foto: Hunton Fiber)

Innen 1. mars blir det klart om Hunton Fiber AS satser på å bygge fabrikk ved RingAlm Tre i «Luky Næroset», eller om det blir ved Bruvoll i Gausdal, ved Follum i Hønefoss, eller om de rett og slett bygger på egen tomt i Gjøvik.


Hunton planlegger en fabrikk nummer to for produksjon av trefiberisolasjon. Bygges alt under ett, er det snakk om en investering mellom 80 og 100 millioner kroner.


I dag er det Gausdal Bruvoll på Segalstad Bru og Ring Alm Tre i Næroset som leverer flis til Hunton. Ved å legge en ny fabrikk til disse stedene, vil det redusere transportkostnadene betydelig.


Produksjonsdirektør Runar Jacobsen i Hunton Fiber AS vil ikke favorisere noen av de fire alternativene, men han sier at han er imponert over opplegget til Ringsaker kommune for å få Hunton til Næroset. En ny hypermoderne fabrikk får mellom fem og ti ansatte i starten.


Les hele saken her.


 
NoAd