Royal-impregnert også fra Moelven

Nå introduserer Moelven Royal-impregnert trevirke og hevder at man gjør produktet vesentlig lettere tilgjengelig for snekkere, byggmestere og forbrukere over hele landet. Royal-prosessen for impregnering av trevirke har vært i bruk i Norge siden 1976, med flere produsenter i markedet.

Prosjektdirektør Olav Djønne i Moelven Langmoen er klar for kongelig salg. (Foto: Richard K. Johansen)
Prosjektdirektør Olav Djønne i Moelven Langmoen er klar for kongelig salg. (Foto: Richard K. Johansen)

I økt tilgjengelighet ligger det i følge direktør Odd Paulsen i Moelven Wood Prosjekt AS også at snekkere, byggmestere og forbrukere nå kan få produktene kjappere.


– Nesten med en gang. I alle fall sammenliknet med det som var tilfelle før. Dette skyldes blant annet vårt velutbygde logistikksystem med omfattende og faste ruter over hele landet fra fem distribusjonssentraler fra nord til sør og øst til vest i landet, sier Paulsen.


Royal hevdes å være det beste trebeskyttelsesproduktet man kan få kjøpt i dag. Leveransene begynner forsiktig fra nyttår. Prosjektdirektør Olav Djønne i Moelven Langmoen AS har hatt ansvaret med å etablere og igangsette produksjonsanlegg for royalimpregnerte byggematerialer på Langmoen i Brumunddal og sier at Moelven vil produsere to varianter – upigmentert og brun.


– Moelven kan levere alle mulige profiler og dimensjoner, mens et begrenset utvalg dimensjoner nå legges inn i standard prisliste. Dette legges også i NOBB, sier Djønne.


– Moelven Langmoen AS ble valgt ut fra at bedriften over år har opparbeidet seg vesentlig og ledende ekspertise på impregnering av trevirke og ut fra at bedriften i tillegg har rollen som hoveddistribusjonssentral for hele landet, sier Djønne.


Med dette grepet er Moelven tilnærmet komplette på trebaserte eksteriørprodukter.


– Vi påstår at vi er uslåelig på produktbredde og distribusjon i Norge. Rutene går fast flere ganger i uka, sier Djønne.


Fakta om Royal:

Royal er Cu-impregnert. Mens treet er fullt av vann, innsettes det i en ny sylinder som fylles med linolje, oppvarmet til 80 grader. Dermed kokes vannet ut, og oljen trenger inn ca. 5 millimeter i treet. Denne oljen kan være med eller uten pigment. Det er brun som utgjør det største volumet i Norge. Royal har pga. av impregneringen holdbarhetsklasse 1 mot råte. Dessuten sprekker det mindre.


Royal har redusert fuktopptak som dermed sørger for mindre krymp og svelling enn tradisjonelt trykkimpregnert treverk.


 
NoAd