Norske Skog selger Singburi-fabrikken

Norske Skog har inngått avtale om å selge Singburi-fabrikken i Thailand til et thailandsk industrikonsern for totalt USD 33 millioner. Transaksjonen er en del av den allerede kommuniserte strategien om å forbedre Norske Skogs finansielle posisjon. Den nye eieren vil fortsette å produsere avispapir ved fabrikken, heter det i pressemeldingen fra Norske Skog.

Norske Skog selger sin siste virksomhet i Asia.
Norske Skog selger sin siste virksomhet i Asia.

– Salget er del av vår strategi i å forbedre Norske Skog sin kontantstrøm og finansielle stilling. Vi er meget tilfredse for at vi kunne selge virksomheten i Thailand til en kjøper med langsiktige planer for fabrikken, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog.


Singburi har én papirmaskin med en årlig produksjonskapasitet på 125.000 tonn, og er den eneste avispapirprodusenten i Thailand. Fabrikken har 239 ansatte.


Transaksjonen vil ha begrenset operativ effekt på resten av Norske Skog-konsernet, fremgår det av pressemeldingen. Både den finansielle og operasjonelle del av transaksjonen vil bli sluttført i fjerde kvartal 2013. Transaksjonen vil gi en liten finansiell gevinst, og de regnskapsmessige effekter vil bli publisert i regnskapet for fjerde kvartal 2013.


 
NoAd