70 års levetid for acetylert trevirke

Den uavhengige treforskningsinstitusjonen TRADA har nylig publisert en rapport som fastslår at det modifiserte treproduktet Accoya® er markedsleder i holdbarhet med en levetid på 70 år. Dette fremgår av en pressemelding fra Accsys Technologies, som produserer Accoya. En gruppe fra TTF besøkte nylig produksjonsanlegget for Accoya i Arnhem, Nederland.

Vinduer produsert ved den beste teknologien som er tilgjengelig og bruk av Accoya®, kan ha en levetid på opptil 70 år.
Vinduer produsert ved den beste teknologien som er tilgjengelig og bruk av Accoya®, kan ha en levetid på opptil 70 år.

Ifølge rapporten fra TRADA kan man forvente en levetid på minst 70 år ved bruk av Accoya til vinduer i UK og det øvrige Europa. Salgs- og markedsføringsdirektør Bryan Crennell i Accsys Technologies fremholder at disse resultatene fra TRADA bekrefter at Accoya er et av de beste, kanskje det beste, treproduktet på markedet i dag. Basert på den tilliten man har til Accoya gis allerede i dag en 50-års garanti på produktet.


Accoya produseres ved den patenterte acetyleringsprosessen til Accsys Technologies. Her blir trevirket modifisert helt inn til kjernen ved bruk av eddiksyre.


Ved bruk av Accoya må de beste metoder for sammenføyninger anvendes. Endeflater som kan bli eksponert for fuktighet, må forsegles. Selve vinduet må være konstruert for å beskyttes mot regnvær.


Les hele pressemeldingen her.


 
NoAd