Norske Skog stopper Walsum PM4

På grunn av overkapasitet i markedet for bestrøket magasinpapir, vil Norske Skog Walsum fra slutten av desember stanse produksjonen av LWC ved PM4 permanent, fremgår det av en pressemelding fra konsernet. For en snau måned siden meldte konsernet at maskinen skulle midlertidig stenges.

Den ene av Norske Skog Walsums to LWC-maskiner stoppes fra slutten av desember.
Den ene av Norske Skog Walsums to LWC-maskiner stoppes fra slutten av desember.

Maskinen har en årlig produksjonskapasitet på 225 000 tonn. Walsums andre papirmaskin, PM10, vil fortsette å produsere LWC (Light Weighted Coated) med en årlig kapasitet på 200.000 tonn.


– På grunn av for mye papir i markedet for CM (coated mechanical) magasinpapir, og ulønnsom drift ved fabrikken, ser vi ingen andre muligheter enn å stenge PM4 permanent, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog– Kapasitetsreduksjonen er dessuten nødvendig for å skape en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel for magasinpapir i Europa. – Til tross for en stor innsats av de ansatte med å redusere kostnader, er avgjørelsen dessverre uunngåelig.


Kunder vil motta leveranser fra andre Norske Skog-fabrikker og papirmaskiner. Alle eksisterende leveranseforpliktelser vil bli innfridd.


 
NoAd