Visjonært program i Trondhjem

Årets «Nordisk treforedlingssymposium» i regi av PTF, NTNU og PFI i Trondhjem 9.–10. oktober får et noe annerledes program enn man har vært vant med. Fremtidens skogbaserte verdikjede presenteres, med vekt på blant annet byggematerialer, kjemikalier og biodrivstoff, alt basert på trevirke som råstoff. En tradisjon er likevel ikke forlatt; det blir besøk på UKA-13!


Allerede temaet for første sesjon, «Skog, bygg og fibermaterialer», varsler om en ny vri på symposiet. Her får man innlegg om blant annet fremtiden i skogbruket og innovativ bruk av tre i bygg. Svenske Innventia stiller med «Lignin based carbon fibres – status and industrial opportunities».


«Biomasse til drivstoff og kjemikalier» er neste tema. Her får vi høre om forskjellige prosesser for produksjon av drivstoff og finkjemikalier. Et nøkkelbegrep for kjemikere er Fischer-Tropsch!


Viken Skog har markert seg med sine visjoner for Treklyngen på Follum. Direktør Ragnhild Borchgrevink vil presentere synergier i fremtidens bioraffineri.


Nanocellulose eller MFC har lenge vært begreper som har svirret i luften. På årets treforedlingssymposium får vi vite mer om hva dette er og hvordan det kan brukes.


Programkomitéen har ikke glemt at de fleste som stiller til årets store begivenhet i Trondhjem, fortsatt er tradisjonelle masse- og papirfolk. Siste del av arrangementet er viet fremtidens produkt på Skogn og trefiberens rolle i absorbsjonsprodukter.


Vi vet alle at det er krise i treforedling, noe som ikke minst har rammet PTFs medlemmer. Derfor mener vi det er viktig at flest mulig river seg løs fra en mer eller mindre traurig hverdag og stiller i Trondhjem for å få et inntrykk av hva fremtiden kan by på samt bli forynget av studentenes gjøglerglede under UKA-13. Sett av 9. og 10. oktober. Fullt program og påmeldingsrutiner finner du her.


 
NoAd