Folla i gang igjen 2. september

CTMP-fabrikken i Follafoss starter produksjonen igjen 2. september, etter at den ble stoppet av Södra Cell sist høst. Østerrikske Mayr Melhof Karton overtok fabrikken fra Södra Cell 22. juli.

Produksjonen skal startes opp igjen ved CTMP-fabrikken i Follafoss. (Foto: Södra Cell)
Produksjonen skal startes opp igjen ved CTMP-fabrikken i Follafoss. (Foto: Södra Cell)

Mayr-Melnhof-konsernet, med sitt hovedkontor i Wien, er ledende i verden innen segmentet bestrøket kartong basert på returfiber og ledende i Europa innen produksjon av kartongemballasje.


Siv.ing. Per Kosberg blir sjef for det nye selskapet. Han har tidligere vært sjef for fabrikken i flere perioder, senest fra 2008, men sluttet før Södra bestemte seg for å finne nye eiere til fabrikken.

CTMP-fabrikken i Follafoss, som ble startet av Bjørn Lyng etter at han overtok det gamle sliperiet i 1983, har en kapasitet på 110–130.000 årstonn. Man regner med å kjøre fabrikken for fullt fra starten av, med størstedelen av produksjonen for den nye eieren, men også noe markedsmasse.


En utfordring fra starten av blir å skaffe råstoff. Noe av dette må importeres, på grunn av lav lokal avvirkning og inngåtte flisavtaler hos sagbrukene. 40 av de tidligere 50 ansatte er ansatt på nytt. Driften vil stort sett gå som tidligere, med noen andre avtaler og en person mindre pr. skift.


 
NoAd