Norske Skog selger deler av sin virksomhet i Brasil

Norske Skog har inngått en avtale om å selge 51% av aksjene i Norske Skog Pisa i Brasil til Papeles Bio Bio S.A. (tidligere Norske Skog Bio Bio), som er kontrollert av Group BO/Pathfiner, et konsortium av chilenske investorer. Den avtalte kjøpesummen for 51% eierandel er USD 41,3 millioner.

Norske Skog Pisa.
Norske Skog Pisa.

– Salget er del av vår strategi med å forbedre Norske Skogs kontantstrøm og finansielle stilling, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog. – Vi er fornøyde med å selge deler av den brasilianske virksomheten, og å samarbeide med en industriell aktør, både som vi kjenner fra salget av vår tidligere chilenske virksomhet i 2012 og som har langsiktige planer for Pisa.


– Vi er svært glade for å ha Norske Skog som vår partner i Brasil, et land der BO/Pathfinder for tiden driver en emballasjevirksomhet, sier Juan Obach, administrerende direktør i Papeles Bio Bio S.A. – Dette samarbeidet vil helt sikkert styrke vår posisjon i det søramerikanske markedet og vil gi bedre service til våre nåværende og fremtidige kunder.


Pisa-fabrikken har en årlig produksjonskapasitet på 170.000 tonn, og er en av i alt fire avispapirfabrikker i Sør-Amerika. Papeles Bio Bio har avtalt vilkårene for å kjøpe Norske Skogs resterende aksjer i den brasilianske virksomhet innenfor en forventet tidshorisont på ett til to år.


Kjøperen, Papeles Bio Bio S.A., er en del av BO/Pathfinder gruppen. Investorgruppen eier også BO Packaging, som er et av de ledende selskapene innen emballasje i Chile, Brasil og Peru. Konsortiet er ledet av investeringsselskapet BO/Pathfinder gruppen, tidligere eier av Masisa, og har investeringer innenfor papirproduksjon, emballasje, glassprodukter, bygningsmaterialer, agrivirksomhet og eiendom.


Salgstransaksjonen for 51% eierandel forventes sluttført i løpet av juni 2013.


 
NoAd