Ordfører skuffet over Tofte-utsettelse

Administrerende direktør Gunilla Saltin har på allmøte på Tofte informert om at det fortsatt er tre budgivere som er med i prosessen om kjøp av Tofte. Ordføreren i Hurum er likevel skuffet over at ledelsen på Södra ikke kan gi mer konkret informasjon om veien videre.

Administrerende direktør Gunilla Saltin i Södra Cell har fortsatt kontakt med potensielle kjøpere av cellulosefabrikken på Tofte.
Administrerende direktør Gunilla Saltin i Södra Cell har fortsatt kontakt med potensielle kjøpere av cellulosefabrikken på Tofte.
Ordfører Monica Vee Bratlie i samtale med NRK. (foto: Hurum kommune)
Ordfører Monica Vee Bratlie i samtale med NRK. (foto: Hurum kommune)

Saltin fremholdt på allmøtet at det er et klart mål for Södra å få til et salg. Derfor er det i dag besluttet å kjøre fabrikken videre til 1. august. Ingen blir oppsagt før denne datoen.


Etter det Skogindustri erfarer, skal tidligere administrerende direktør ved Tofte, Svein Wennerås, ha blitt observert i kulissene hos en thailandsk budgiver.


Ordføreren tror på Hurum

– Jeg har tro på Tofte, på fabrikken og fremtiden til Hurumsamfunnet, sier ordfører Monica Vee Bratlie i en pressemelding. – Jeg er som ordfører likevel skuffet over at ledelsen på Södra ikke kan gi mer konkret informasjon om veien videre enn at fristen for å stenge fabrikken er utsatt til 1.august.


– De har tross alt holdt de ansatte på pinebenken nå i nærmere et halvt års tid uten å komme med en beslutning. Jeg håper likevel nå at de signalene som kom i dagens møte om en forlengelse av fristen for stengningen av fabrikken betyr at det er reelle forhandlinger om salg som skjer. La oss nå så fort som mulig få en avklaring. Både de ansatte og Hurum-samfunnet fortjener det, sier en alvorlig ordfører i Hurum.


Overrasket og skuffet

– Omstillingsloven gir fylkeskommunen en rolle når en bedrift trues av nedleggelse. Fylkeskommunen har gjort det som er mulig for å sjekke ut alle muligheter for salg. Nå går karenstiden ut og jeg mener at det er grenser for hvor lenge Södra kan si til sine ansatte at de ikke skal se seg om etter nye jobber og orientere seg videre i sine liv.


– Jeg har forståelse for at en salgsprosess tar tid, men at partene ennå ikke sitter i forhandlingsposisjon er overaskende og skuffende, men når det er sagt er jeg glad for at Sødra-ledelsen i møtet forpliktet seg til å ha en tett dialog med Hurum kommune i ukene som kommer inntil en beslutning er tatt, avslutter ordfører Monica Vee Bratlie.


 
NoAd