Stor norsk interesse for Ligna

Årets Ligna-messe i Hannover er inne i sin siste dag når dette leses. Vi har ikke fått messens besøkstall, men det var sannsynligvis færre besøkende enn forrige gang. Fra Norge var oppslutningen god, men minst tre gruppereiser og en rekke individuelle besøkende. Stemningen for den nordiske trelastindustrien er avventende.

Innovative Vision viste en ny utgave av sin Woodeye-scanner, nå med røntgen for å avsløre emnets innerste hemmeligheter.
Innovative Vision viste en ny utgave av sin Woodeye-scanner, nå med røntgen for å avsløre emnets innerste hemmeligheter.

Årets messe var mindre og mer kompakt enn tidligere. Det indikerer færre utstillere. Vi antar også at sluttallet for besøk vil være lavere enn tidligere.


Hovedinntrykket fra messen er at det var få rene nyheter, men mange forbedringer av kjent utstyr. Nordmenn og andre kunne registrere at kantverket til den nye saglinjen hos Bergene Holm Nidarå er ferdigbygget og var stilt ut på messen. Utvalget i overflatebehandlingsanlegg var stort. Ellers så man kjente maskiner fra kjente leverandører. Noen hadde tatt de nye 3D-printere i bruk og laget fine modeller av maskiner i stedet for å ta med selve maskinen.


Et markant inntrykk fra messen var en svært avventende holdning til fremtiden, særlig fra de norske besøkende. Alle de tre store gruppene var godt representert, samt en rekke enkeltbedrifter. Et felles budskap var at alle planer er lagt på is, i påvente av en avgjørelse for Tofte.


Både fra svensk og norsk hold ble det gitt uttrykk for at nå kan det bare gå en vei, oppover. Både SCA og Södra har varslet prisøkninger for skurlast, men fortsatt ser man ingen klare forbedringstegn for det europeiske markedet.


 
NoAd