Forlenger fristen for Södra Cell Tofte

Fylkesordfører Morten Eriksrød har i henhold til omstillingsloven forlenget fristen for Södra Cell Tofte til 30. april klokka 16, fremgår det av en melding fra Buskerud fylkeskommune. Andre kilder melder at Södra vil drifte Tofte til minst 15. juni.


 


– Vi er fortsatt i en prosess der aktørene trenger tid, derfor har jeg forlenget fristen, sier fylkesordfører Moten Eriksrød. Han har orientert næringsminister Trond Giske om sin beslutning.


I følge omstillingsloven kan ikke en bedrift legge ned en virksomhet før 30 dager etter at fylkeskommunen har fått melding. Södra Cell AB sendte melding til Buskerud fylkeskommune 19. mars. Fylkeskommunen kan i spesielle tilfeller forlenge denne perioden med inntil 30 dager.


Fra gode kilder har Skogindustri.no fått opplyst at Södra skal drifte Tofte til minst 15. juni, fordi virkeslageret er høyt og kapasitetsutnyttelsen på Tofte er god for tiden. Man antar at kostnaden for å bli kvitt eller flytte tømmer og flis vil ligge på rundt 60 Mkr. Tatt i betraktning at fabrikken nettopp har startet et nytt talloljekokeri som også bidrar positivt, er dette kanskje for gode penger til å legge ned akkurat nå.


 
NoAd