Tofte legges ned

Lave bud gjør at salgsprosessen rundt Södra Cell Tofte avbrytes og fabrikken legges ned senest 1. mai, melder Södra Cell i en pressemelding. Grunnen er at de budene som har kommet inn er for lave. Avgjørelsen kommer nå til å bli rapportert til fylkeskommunen. Hvis ingen løsning kan oppnås under den månedslange karenstiden, planlegges det at produksjonen stoppes den 1. mai.

Tiden er ute for cellulosefabrikken på Tofte.
Tiden er ute for cellulosefabrikken på Tofte.

– Vi har jobbet med å finne en kjøper til fabrikken på Tofte i nesten et halvt år, og i løpet av den tiden har vi hatt kontakt med flere mulige kjøpere. Vi må dessverre konstatere at det er et begrenset antall bud som har kommet inn, og nivåene på budene er for lave til at det skal være meningsfylt å fortsette salgsprosessen, sier Gunilla Saltin, konstituert konsernsjef i Södra og administrerende direktør i Södra Cell.


Södra har i lang tid jobbet for å få en lønnsomhet ved Södra Cell Tofte, og til tross for flere tiltak har det ikke vært mulig å snu utviklingen.


– I oktober 2012 startet vi derfor en prosess for å finne en kjøper, sier Saltin. – I februar i år ble Södras beslutning om å avvikle eierskapet i Södra Cell Tofte offentliggjort, og en salgsprosess ble startet.


Ifølge pressemeldingen har Södra hatt kontakt med en rekke potensielle kjøpere rundt om i verden. Konsernet anser de budene som har kommet inn, som for lave. Salgsprosessen avbrytes derfor. Avgjørelsen betyr at produksjonen ved fabrikken planlegges å stoppe den 1. mai.


 
NoAd