Norske eiere overtatt på Lessebo

2013.02.20 Den nye eierkonstellasjonen på Lessebo Bruk er nå på plass. Nordmannen Jan Fjeldså fortsetter som vd for selskapet. Han har tidligere arbeidet sammen med Øistein Vedahl i Peterson Scanproof. Vedahl blir nå fabrikksjef ved Lessebo. Terje Haglund blir arbeidende styreformann.

Øistein Vedahl blir fabrikksjef og overtar ansvaret for produksjonen på Lessebo Bruk som har fått en ny, norskdominert, eiergruppe.
Øistein Vedahl blir fabrikksjef og overtar ansvaret for produksjonen på Lessebo Bruk som har fått en ny, norskdominert, eiergruppe.

Det står nå tre eiergrupper bak Lessebo Bruk. Terje Haglund og Roar Paulsrud utgjør den ene. De har fått med seg Pemco i stedet for Gunnar Hop, som har trukket seg. Pemco kjøpte for et år siden Peterson av Haglund og Paulsrud, men lot Peterson Linerboard i Moss gå konkurs kort tid etter oppkjøpet. Emballasjedelen av konsernet er videreført.


Den tredje eiergruppen utgjøres av lokale svenske investorer.


Vedahl får produksjonsansvar

Øistein Vedahl, som har en fortid hos Nordic Paper og Peterson, overtar ansvaret for produksjonen ved Lessebo, og blir i realiteten fabrikksjef. Han har tidligere arbeidet sammen med Jan Fjeldså på Greaker og Säffle, og har frem til konkursen i fjor arbeidet hos Peterson i Moss. Det var han som introduserte Terje Haglund på Lessebo.


Nordmenn overtar Lessebo Bruk


Vedahl kan fortelle til Skogindustri at sulfittfabrikken skal legge om til produksjon av tekstilmasse og etter hvert til en høy andel høyviskøs masse som har en bedre og mer stabil pris i markedet. Den minste av de tre papirmaskinene skal kjøres som massetørkemaskin. Tidligere brukte man den største til det, men nå kan man lage mer papir, med de to største av de tre små papirmaskinene. Samtidig reduseres kostnadene kraftig ved at det nye eierselskapet kun ansetter 180 av de 230 tidligere ansatte.


Papirfabrikken skal fortsatt produsere høyere spesialkvaliteter av ubestrøket finpapir, både hvite og farvede. Dette har fabrikken drevet med siden 1693.


Les mer om Lessebo i Smålandsposten.


 
NoAd