Julegave til Moelven: Rammeavtale med Optimera på 400 Mkr

Moelven har inngått en rammeavtale med byggevarekjeden Optimera på ca. 400 millioner kroner. Avtalen har Moelven fått i sterk konkurranse med svenske trelastleverandører, skriver Moelven i en pressemelding.

Moelven Wood har inngått en stor og viktig avtale med Optimera om levering av trelast i 2013.
Moelven Wood har inngått en stor og viktig avtale med Optimera om levering av trelast i 2013.

Svenske aktører med overkapasitet som følge av svekkede markeder, markerte seg sterkt i kampen om årsavtale for trelast med Optimera. Likevel trakk Moelven Wood det lengste strået i konkurransen om rammeavtalen for 2013 med en verdi på tett oppunder 400 millioner kroner. Kvalitet, sortiment og logistikk avgjorde, ved siden av pris, heter det i pressemeldingen.


Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør. Årsavtalen med Moelven Wood gjelder produktgruppene fasade og utemiljø, interiørprodukter og konstruksjonsvirke. Dette er store produktgrupper, og kontrakten med Moelven er den største enkeltavtalen Optimera inngår for 2013.


Moelven Wood måtte konkurrere hardt med svenske aktører som nå har vendt blikket sterkere mot Norge. Store, svenske sagbruk opplever stagnasjon i flere markeder, inkludert USA, Nord-Afrika, Midt-Østen og til dels Europa – i kontrast til situasjonen i Norge.


– I Optimera står vi hver dag ansikt til ansikt med proff- og privatkunder og deres krav til oss som byggevareleverandør, sier Pål Erichsen, kategorisjef for trelast og plater i Optimera. – Vi opplever en god forståelse for dette hos Moelven Wood, på kombinasjonen av pris, kvalitet, sortiment, samt på betydningen av tett dialog med både oss og våre kunder om rasjonalisering av verdikjeden.Kontraktens volum stiller store krav til både produksjonsstabilitet og leveringsdyktighet. Moelven Wood distribuerer fra produserende bruk og distribusjonssentrene Langmoen, Are og Van Severen.


– Kontrakten med Optimera blir vår største enkeltavtale. Ved å vinne kontrakten, opplever vi å ha fått uttelling for vårt fokus på innovasjon, produktutvikling og kvalitet. At vi er Norges eneste landsdekkende trelastprodusent og har kortreist logistikk tilpasset norske forhold, har også gått i vår favør, sier adm. dir. Sverre Kværner i Moelven Wood.


Optimera har også vektlagt bransjeansvaret Moelven tar for videreutvikling av tre som byggemateriale.


 
NoAd