Ny tørkekapasitet til Södra Värö

Södra Timber Värö skal investere i mer tørkekapasitet. Södra Timber har bestilt tre kanaltørker til sagbruket i Värö for å møte behovet ved den planlagte produksjonsøkningen. Arbeidet innledes umiddelbart, og produksjonsstart er beregnet til september 2013, fremgår det av en pressemelding fra Södra.

Tegning som viser en av kanaltørkene Södra Timber Värö har bestilt fra Valutec. (Illustrsjon: Valutec)
Tegning som viser en av kanaltørkene Södra Timber Värö har bestilt fra Valutec. (Illustrsjon: Valutec)

Södra Timber Värö planlegger å innføre tre skift i september 2013, hvilket innebærer en total kapasitet på 600.000 m3 skurlast. – Vi ser en økende etterspørsel for Södra Timbers treprodukter fra markedene i Asia, samt USA og noen land i Nord-Europa, sier Håkan Svensson, konstituert vd for Södra Timber. – Derfor planlegger vi et tredje skift neste høst. Produksjonen kommer til å bli 80 prosent gran og 20 prosent furu, noe som er optimalt for fangstområdet sagbruket i Värö har.


Med produksjonsøkningen vil det bli behov for ytterligere tørkekapasitet.


– Valget falt på kanaltørker fra Valutec, ettersom de har lave driftskostnader. De er utstyrt med varmegjenvinning og krever ingen bemanning, sier Håkan Svensson. – Kanaltørkene er dessuten spesielt tilpasset for å tørke sidebord som inneholder mye vann. De blir dermed et bra komplement til de eksisterende kammertørkene, som passer bedre for sentrumsutbytte.


Det pågår fortsatt inntrimming på sagbruket for å komme opp i den planlagte produksjonstakten til høsten.


 
NoAd