Lars Idermark ny konsernsjef i Södra

Styret i den svenske skogeierforeningen Södra har utnevnt Lars Idermark til ny konsernsjef. Han er i dag konsernsjef for PostNord.

Konsernsjef Lars Idermark i PostNord skal overta som konsernsjef i Södra. (Foto: Mats Samuelsson)
Konsernsjef Lars Idermark i PostNord skal overta som konsernsjef i Södra. (Foto: Mats Samuelsson)

– Lars Idermark er en person med gedigen erfaring fra forskjellige deler av næringslivet, samt med godt innsyn i den kooperative selskapsformen, sier Södras styreleder, Christer Segerstéen. Han har mangeårig erfaring fra forskjellige ledende stillinger og er en person som er vel rustet til å lede Södra, fastslår Segerstéen.


Idermark er i dag konsernsjef for PostNord. Han er dessuten styreleder for Swedbank og sitter i styret for Stiftelsen for Chalmers Tekniska Högskola. Han har tidligere blant annet vært konsernsjef for Kooperativa Förbundet/Coop, vd for Andra AP-fonden, stedfortredende konsernsjef for helsekonsernet Capio og for Föreningssparbanken (nåværende Swedbank).


Den nye konsernsjefen har godt kjennskap til Södra, heter det videre i pressemeldingen fra konsernet. I tillegg til at han har vært medlem i mange år, satt han i Södras styre i perioden 1999–2009. Han har ut over dette en lang bakgrunn innen landbrukssamvirket, der han i tillegg til sin oppgave i Södra, blant annet har vært vd for LRF Holding.


Idermark har seks måneders oppsigelsestid i sin nåværende stilling, slik at det ennå ikke er klart når han kan tiltre i Södra. Frem til dette fortsetter Gunilla Saltin som konstituert konsernsjef.


 
NoAd