Renholmen utvikler mekanikk til RemaSawco-skanner

Det svenske selskapet Renholmen har nå utviklet mekanikken til det nye bordscanningsystemet som RemaSawco presenterte på Trä & Teknikk i august. ProSortQ har fått en unik stativløsning som gjør det mulig å lese av virkets alle fire sider, uten at det vendes. Løsningen er betydelig kortere enn man har sett tidligere, og oppfyller høye krav når det gjelder kvalitet, kapasitet og muligheter for spesialsortering.


 

Renholmen har utviklet mekanikk-modul til RemaSawcos nye bordskanner.
Renholmen har utviklet mekanikk-modul til RemaSawcos nye bordskanner.

I kategorien «Nya generationens optimerade virkeshanteringslösninger för den nordiska sågverksbransjen» har Renholmen tidligere tatt frem nyheter som for eksempel de forskjellige maskindelene i FlexiCut, som trinnløst innen en modul klarer å kappe forskjellige virkeslengder i en takt på 140 biter pr. minutt, samt «Trippelläggaren», markedets raskeste pakkelegger med en utleggingshastighet på opp mot 40 skikt pr. minutt.

ProSortQ fra RemaSawco ble utviklet våren 2012 og satt i drift som en prototyp rett føre sommeren hos Stenvalls i Sikfors. Avgjørende for at scanningsystemet har fått så fordelaktige egenskaper i både konstruksjon og funksjon, har vært at man har lenget sammen den aller seneste kamerateknikken med smart mekanikk, som tillater avlesing av virkesbitens alle sider uten at den vendes og som muliggjør stabil og skånsom virkestransport forbi kameraene.

– Det RemaSawco lanserer, er et fullfungerende skanningsystem med betydelig kortere totallengde enn man har sett tidligere. Både overliggende og underliggende kamera er plassert bare 60 cm fra virket. Stativet man har tatt frem, bygger på disse forutsetningene og sparer både plass og gjør det mulig å skanne virkets ale fire sider uten å vende virket.

– Som teknologi- og kompetansebedrift innen virkeshåndteringsbransjen søker vi hele tiden etter nye og mer effektive måter å sagbrukene til å forbedre sin prduksjon, sier Renholmens markedssjef, Bernt-Ove Andersson. – Dette er et bra eksempel på hvordan vi i nært samarbeide med kunder og andre leverandører av teknologi raskt kan møte nye behov og ta utviklingen av utstyr et skritt lengre, sier han.


 
NoAd