Borregaard klar for børsen

19.09.2012 Orkla ASA går nå videre i prosessen som skal føre til notering av Borregaard ASA på Oslo Børs, fremgår det av en pressemelding fra konsernet. Ifølge nettstedet E24 var styreleder Stein Erik Hagen ikke fornøyd med budet fra norske eller øvrige interessenter.

Borregaard ASA, med sitt hovedanlegg i Sarpsborg, skal noteres på Oslo Børs. (Foto: Jarl M. Andersen)
Borregaard ASA, med sitt hovedanlegg i Sarpsborg, skal noteres på Oslo Børs. (Foto: Jarl M. Andersen)

Orkla ASA (OSE:ORK) bekrefter intensjonen om å gjennomføre børsnoteringen av Borregaard ASA (OSE:BRG) med tilhørende offentlig tilbud av aksjene i Borregaard ASA («Tilbudet»). Borregaard ASA søkte 28. august 2012 om notering på Oslo Børs. Tilbudet forventes gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2012, forutsatt tilfredsstillende markedsforhold og at Oslo Børs godkjenner noteringssøknaden.Tilbudet vil bare omfatte nedsalg av Orklas eksisterende aksjer i Borregaard ASA. Tilbudet vil rettes mot institusjonelle investorer i Norge og internasjonalt, og til allmennheten i Norge. Forhåndsmarkedsføring av Tilbudet vil starte i dag, 19. september 2012. 


ABG Sundal Collier Norge ASA og UBS Investment Bank er Joint Global Co-ordinators og Joint Bookrunners, og DNB Markets (en del av DNB Bank ASA), Handelsbanken Capital Markets (en del av Svenska Handelsbanken AB (publ.)) og SEB Enskilda (en del av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ.)) er Co-Lead Managers for Tilbudet. 


Det vil senere i prosessen gjøres ytterligere kunngjøringer i forbindelse med Tilbudet. 


Fra treforedling til bioraffineri

Borregaard er en 120 år gammel treforedlingsbedrift i Sarpsborg, der man har drevet med både cellulose- og papirproduksjon. Bedriften startet tidlig med produksjon av spesialcellulose, som viskosemasse og fotomasse. I sin tid drev man også viskosespinneri. Borregaard har i tillegg lenge drevet med foredling av lignin og andre bestanddeler av sulfittavluten fra kokeriet. 


Borregaard spesialiserer seg i dag på biobaserte kjemikalier og opererer et av verdens mest avansert bioraffinerier. Fra naturlige og fornybare råvarer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier, biomaterialer og bioetanol som kan brukes som erstatning for petrokjemisk baserte produkter. Borregaard har også sterke posisjoner innenfor ingredienser og finkjemikalier. Bedriften har 1.100 ansatte ved sine produksjonsanlegg og salgskontorer i 17 land i Europa, Nord- og Sør-Amerika, Asia og Afrika.


 
NoAd