Skogsdram med granskudd og vanillin

Kjennere av treforedlingsindustrien vet at det kan lages utmerket etanol («sprit») av sulfittavlut, men den som i dag produseres i Norge, brukes kun til tekniske formål. Nå er det lansert en skogsdram, Gran Reserve, der smaken i det vesentlige er basert på friske granskudd og vanillin fra sulfittavlut. Fra før har man Markavitt, en fatlagret akevitt med smak fra blant annet granskudd.

Ifølge idemakerne passer Gran Reserve som snaps/aperitiff alene, eller som avec til kaffen ettersom vanillin gir en viss sødme til produktet.
Ifølge idemakerne passer Gran Reserve som snaps/aperitiff alene, eller som avec til kaffen ettersom vanillin gir en viss sødme til produktet.

Gran Reserve – Norsk skogsdram, med smak av granskudd og vanilje, er utviklet av matskribent Helge Hagen fra Brumunddal og Sjur Haanshus fra Skogbrukets kursinstitutt på Honne i Biri i samarbeid med Ole Puntervold i Agder Brenneri/K.G. Puntervold AS.

Gran Reserve dufter av granbar med toner av genever (einerbær) og med et tydelig vaniljepreg. Vaniljen er hovedkomponent i smaksbildet.

På baketiketten står det følgende: Gran Reserve er en dram basert på norsk potetsprit, og med smak av friske granskudd og vanilje. Vaniljesmaken kommer fra vanillin som utvinnes fra granvedens lignin*. Gran Reserve er dermed utelukkende aromatisert av smaker som finnes naturlig i gran. Gran Reserve garanteres fri for toppskudd!

Skogsdrammen selges på 0,5 liters flasker og har et alkoholinnhold på 38 volumprosent.

*Var vanillin og lignin ukjente begreper? Da kan du lese mer om tømmerbaserte produkter her.


 
NoAd