Södra Timber tar markedsstopp

Prisene på skurlast har steget langsomt i andre kvartal 2012, men samtidig er byggemarkedet fortsatt svakt på stort sett samtlige markeder, melder Södra Timber i en pressemelding. Dette gir svak lønnsomhet, noe som har ført til at selskapet iverksetter produksjonsbegrensninger.

Södra Timber Långasjö er et av brukene som blir rammet av produksjonsbegrensninger på grunn av skurlastmarkedet.
Södra Timber Långasjö er et av brukene som blir rammet av produksjonsbegrensninger på grunn av skurlastmarkedet.

De svake markeder gjelder ikke minst for søndre Sverige og viktige markeder i Holland og Danmark. – Vi ser en forbedring i markedene tidligst i 2013, heter det i meldingen fra Södra Timber. Lønnsomheten er fortsatt svak som følge av det svake markedet og en for stor produksjonskapasitet for konstruksjonslast i søndre Sverige. Södra Timber vil derfor vedta produksjonsbegrensninger.

I første omgang vil de planlagte feriestoppene ved sagbrukene Ramkvilla og Torsås forlenges. Produksjonen vil bli stoppet 4. juni og tas opp igjen 27. august. Dette innebærer at feriestoppen økes med to måneder. Ved sagbruket i Långasjö vil produksjonen i samme periode reduseres fra tre skift til to skift. Samtlige sagbruk vil være åpne hele sommeren for leveranser.

I løpet av mai vil effekten av ytterligere produksjonsbegrensninger på Södra Timbers sagbruk bli vurdert. – Vi følger markedsutviklingen. Sagbrukene har nå hatt en lengre periode uten lønnsomhet, og vi må skape balanse mellom produksjon og etterspørsel for å komme tilbake til en rimelig situasjon, sier Peter Nilsson, vd for Södra Timber. – Vi håper at de vedtatte tiltakene skal forbedre situasjonen. Samtidig utelukker vi ikke ytterligere tiltak, sier han.


 
NoAd