Gapro kjøper Vikan Trelast

Gapro kjøper Vikan Trelast A/S i Namsos, og overtar selskapet den 1 juli, melder Gapro Norge AS i en pressemelding.  Selskapet er en av Nord-Norges største produsenter og leverandør av listverk til byggevarehandelen og industrien. Vikan hadde i 2008 en omsetning på ca. NOK 48 M og har 12 ansatte. Dette er det sjette høvleriet Gapro har kjøpt i Norge siden 2003, hvorav tre er nedlagt.


– Gjennom dette oppkjøpet har Gapro fått ett komplett regionalt nettverk for distribusjon og produksjon i Norge sier Gapro Norges adm. direktør Kjetil Høgbakken. 

 

– Vi har hatt som målsetting og være en lokal aktør i hele det norske markedet og denne målsettingen er vi nå på vei til å fullføre, Den nordnorske byggevarehandelen har en interessant kundegruppe og de er alle potensielle kjøpere av Gapros øvrige produktsortiment, noe som gjør oppkjøpet ennå mer spennende, fortsetter Kjetil Høgbakken. 

 

Gapro er et heleid datterselskap av Södra med fokus på listverk, panel og gulv mot den skandinaviske byggvarehandelen og treindustrien. Med dette oppkjøpet har Gapro fire produksjons- og distribusjonsanlegg i Norge og forventer en omsetning på NOK 300 M, med totalt 75 ansatte. 

 

Totalt har Gapro 15 produksjons- og distribusjonsanlegg i Skandinavia. Gapro konsernet omsatte i 2008 for ca NOK 800 M og har 375 ansatte.


 
NoAd