For full maskin igjen på Eidsvold Værk

2009.06.03 De permitterte ansatte på Moelven Eidsvold Værk AS har hatt ekstra grunn til å hvile godt ut denne pinsehelga. Fra og med 2. juni kunne de glede seg over å være tilbake igjen i full jobb. Dermed er tilstanden tilbake til normal produksjon ved sagbruket og høvleriet på Eidsvold.


Tidlig på året vedtok styret i bedriften å halvere skur- og høvelproduksjonen. Dette førte til at 45 medarbeidere fra 1. februar gikk over i halv stilling på grunn av svikt i ordretilgangen.

    Direktør Knut Skatvedt rapporterer om økt ordretilgang.

    - Vi opplever økt ordretilgang og har både ferdigvare og råstofflagre som på et normalt nivå. Det betyr at vi har varer nok til å yte god service overfor våre kunder, samtidig som det vil være et visst behov for råstoff inn, sier Skatvedt.

    De ansatte opplever det som positivt at bedriften igjen er tilbake i normalt gjenge. Skatvedt forteller om god oppfølging fra NAV Eidsvoll i perioden de 45 ansatte har vært berørt.

    Mens det hele har stått på har bedriften brukt tida fornuftig.

    - Vi har i permitteringsperioden benyttet tiden til å investere og bygge nytt fingerskjøteanlegg.  Vi har nå også tilgang på nye markeder. Moelven Eidsvold Værk er klart en bedrift å regne med i framtida, sier Skatvedt.

    Det er fra tidligere kjent at den nye Iso3-stenderen som først skal i produksjon i Moelv, etter hvert skal produseres i en større automatisert produksjonslinje på Moelven Eidsvold Værk AS.


 
NoAd