AbitibiBowater søker om konkursbeskyttelse

2009.04.17 Verdens største avispapirprodusent, AbitibiBowater, har i dag søkt om konkursbeskyttelse i USA og Cananda, fremgår det av en børsmelding fra konsernet. Selskapet har slitt med store gjeldsproblemer i lengre tid, og søker nå om en pause fra kreditorene for et siste forsøk på å finne en løsning. I praksis ender de fleste slike situasjoner med konkurs. Norske Skog er verdens nest største avispapirprodusent.

AbitibiBowater fremholder i børsmeldingen at selskapet ikke ser noe reelt alternativ til den tidligere fremlagte refinansieringsplan for konsernet. Planen er nå å benytte konkursbeskyttelsen for på nytt å fremlegge en restruktureringsløsning til beste for alle som er involvert i selskapet. Den daglige drift av fabrikkene vil fortsette under en konkursbeskyttelse.

Det gjeldstyngede selskapet har meldt at det skylder over CAD 2 milliarder, og at det har forsøkt å få forlenget lån gitt til to datterselskap, ifølge CTV.ca. Det er til nå ikke annonsert oppsigelser av noen av AbitibiBowaters mer enn 14.000 ansatte.

Les mer her!
 
NoAd