Limtre i full gang igjen

Moelven Limtre AS bemanner opp for fullt igjen over påske. Det er salgsøkning i standard limtrebjelker til byggevarehandelen som gis hovedæren for at de vel 100 ansatte som gikk over i tre dagers uke i slutten av januar nå kan glede seg over snart å være 100 prosent tilbake.

Direktør Åge Holmestad ved Moelven Limtre kan også røpe flere positive saker som gjør at bedriften nå tør å kjøre for full maskin igjen.

- For første gang på 50 år skal en stor trekonstruksjon bygges i Kina. Det blir den norsk paviljongen under Verdensutstillingen EXPO 2010, og den skal leveres i limtre, sier Holmestad.

Den kinesiske ambassadøren kommer
Åge Holmestad forteller at den kinesiske ambassadøren Madam Gao og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i den forbindelse kommer på besøk fredag for å felle et tre og underskrive EXPO-kontrakten. Representanter fra Innovasjon Norge vil også være tilstede.

Selve kontrakten er verdt rundt NOK 6 millioner for Moelven Limtre. Trepaviljongen er på hele 2000 kvadratmeter og blir bygget opp av 15 store bærende ”trær” i limtre der taket blir en heldekkende duk. Produksjonen har allerede startet opp i fabrikken.

Terningen Arena
Holmestad kan også fortelle at bedriften har fått en stor kontrakt i forbindelse med oppføringen av Terningen Arena på Terningmoen i Elverum.

- Dette er en svær flerbrukshall der vi skal levere 450 kubikkmeter limtre til bærende konstruksjoner i hallen. Den skal bestå av en håndballhall i størrelsesorden 50 x 53 meter og en turnhall på 50 x 30 meter. kontraktsummen er på rundt NOK 6,5 millioner og produksjonstart blir primo mai. Montasjestart blir i september, sier Holmestad.

Nøktern optimist
Uten å være for optimistisk vil allikevel Holmestad presisere at det var knyttet stor usikkerhet til at en økning i salget av standard limtrebjelker skulle komme som den normalt pleier nå på våren. - Slik situasjonen nå er i byggebransjen var det heller uventet at salget faktisk viser seg å legge seg på den tradisjonelle økningen mot våren. For de som kjenner byggebransjen, kan dette være et positivt signal om at byggeaktiviteten små smått er i gang igjen. Jeg velger i alle fall å være en nøktern optimist, sier Holmestad.

Moelven Limtre AS har per i dag rundt 120 ansatte og omsatte i 2008 for omkring NOK 240 millioner.
 
NoAd