Geriljamarkedsføring på Gløshaugen

Moderne «geriljamarkedsføring» ble tatt i bruk for å gjøre studentene på Gløshaugen (NTNU) oppmerksomme på årets «Papirdag», der treforedlingsindustrien og de største bedriftene presenterte seg og fremtidens arbeidsmuligheter. Målgruppen var studentene i andre årskurs. Middelet var en skreddersydd kampanje der man lokket med en reisepremie på 25.000 kroner. Seansen trakk svært mange studenter til industriens plakatutstilling. De fleste ble også med på det påfølgende bedriftsbesøk på Skogn, med en velsmakende middag etterpå.

Den glade vinner av reisesjekken er trukket. Fra venstre står diplomkandidat Johanne Sjulstad, student Adrian Naas og daglig leder i TFB, Marit Holtermann Foss.
Den glade vinner av reisesjekken er trukket. Fra venstre står diplomkandidat Johanne Sjulstad, student Adrian Naas og daglig leder i TFB, Marit Holtermann Foss.
Premien gikk til en realfagstudent i bioteknologi som ikke hadde noe direkte nært forhold til treforedlingsindustrien. Nå vet Adrian Naas adskillig mer, men er kanskje mer opptatt av hvordan han skal disponere et reisebudsjett på 25.000 kroner. Det er et betydelig beløp for en student som til daglig forholder seg til Lånekassens årsbudsjett på 80.000 kroner.

Moderne markedsføring
Bak den årlige Papirdagen på Gløshaugen står Treforedlingsindustriens Bransjeforening (TFB) og de største medlemsbedriftene, i samarbeide med treforedlingsgruppen på Institutt for kjemisk prosessteknologi og Papir- og Fiberinstituttet (PFI), med praktisk støtte fra Karrieretjenesten ved NTNU.

Konkurransen om oppmerksomheten til studentene har blitt sterkere år for år. Treforedlingsindustrien er kanskje ikke den bransjen som umiddelbart fremstår som den mest attraktive for unge mennesker som skal ta viktige valg for fremtiden. Derfor valgte man i år å finne på noe nytt for å tiltrekke seg oppmerksomheten.

– Vi laget en kampanje som nærmest kan betegnes som «geriljamarkedsføring» forteller Kristian Wulfsberg Majer, markedssjef i reklamebyrået Cox, til Skogindustri. – Ved å henge opp såkalte «Teasere», en form for plakater, etterlyste vi som savnet, en person ved navn Trevor Edling. Deretter var budskapet at man skulle bli venn på Facebook med den samme personen. Gjennom forskjellige påfunn og en liten gruppe medhjelpere oppfordret vi folk til å delta i det som etter hvert ble presentert som en konkurranse, med en attraktiv premie. Folk ble oppfordret til å finne venner av Trevor på NTNU, ved å henvende seg på angitte steder. Der var det personer som delte ut kort, og en dag kunne man få gratis kaffe. Første del av kampanjen pågikk i 12 dager, mens den mer intensive andre del varte i fem dager. Da var målet å skape en undergrunnsbevegelse.

Majer fastslår at resultatet av kampanjen var over all forventning. 174 personer meldte seg som venn av Trevor Edling, og han selv hadde hendene fulle med å svare og opprettholde dialog på vegne av den ukjente. Interessen var klart synlig på informasjonsstanden i Realfagsbygget, men en selvsagt topp under den annonserte konkurransetrekningen, der forutsetningen for å få premien var at man var til stede.


 
NoAd